Current language is: Български (България) Изпълнителна агенция "Медицински одит" - Структура

От 1 април 2019 г. Изхълнителна агенция "Медицински одит" беше закрита. Нейните функции изцяло се изпълняват от Изпълнителна агенция "Медицински надзор"

Събота 25 Ян 2020

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Заслужено отличие за ИАМО

Изпълнителната агенция „Медицински одит“ навлиза в своята десета годишнина. Период, твърде кратък в исторически план, но особено важен в системата на медицинския контрол като практика у нас.
ИАМО е нарочно създадена институция, която с професионализъм и морал отстоява своята ценностна система вече 10 години – да работи за доброто качество и безопасност на медицинските услуги, да съдейства за оптимизиране на структурните, управленческите и организационните правила в сферата на здравеопазването.
Цялото това усилие на различните специалисти през годините, е мотивирано от една единствена мисия, изпълнявана от самото създаване до днес от екипа на Агенцията: гарантиран за всички български граждани достъп до ефективна, безопасна, навременна и в пълен обем медицинска помощ.
Към пожеланията, отправени от министъра на здравеопазването Кирил Анание и от екипа на МЗ, се присъединяваме и ние: колеги, пациенти, приятели...

 DSC9803-1 DSC9809-1 DSC9810-1

Същност, развитие и приложение на проект „Социални иновации в Изпълнителна агенция за медицински одит“

"ИМАТЕ ПОЩА" - писма до ИАМО

В новата ни рубрика може да прочетете редове, всеки от които носи определена човешка съдба или болка, радост или одобрение, разочарование, но и надежда.
Днес публикуваме писмото на Женя Лунджева:
„Уважаеми госпожи и господа от ИАМО,
Благодаря за извършената навременна проверка от Ваша страна!
Както вече написах, баба ми почина ден, след като беше хоспитализирана във въпросното отделение. Лекарката, която има специалност по дерматология, още при качването на баба в линейката, е казала на майка ми да занесем рецептурната й книжка, за да видят какви лекарства пие. Обяснено им е, че баба ми страда от старчески диабет, или по-точно, по медицински казано – диабет тип 2, поради което пие нужните лекарства, описани и в рецептурната книжка.
Повече няма какво да кажа, а и не искам, защото никой няма да я върне.
Послепис: На 28 октомври се навършват 3 месеца от смъртта на баба ми. Болезнено е, беше неочаквано за всички – здрав, прав човек, доколкото е възможно за нейните 83 години, с всичкия си акъл, да го изгубим внезапно...заради забавянията, развозванията при първото й връщане от Спешно отделение и повторното отвеждане за преглед. Искам паметта й да остане неопетнена, доколкото е възможно, предвид факта, че си отиде с белези и рани по ръцете от нехуманното отношение на санитарките.
Още веднъж, благодаря за съдействието!
Вярвам в медицината, макар след случая да я отрекох...И вярвам, че някъде има хора като Вас, които приемат присърце работата, за която са учили и полагали труд в продължение на години!“
Върху оригинала на писмото, проф. Златица Петрова, изпълнителен директор на ИАМО, е написала кратко:
„На д-р Ангел Ангелов и г-н Иван Петровски – благодаря, колеги!

Успешно приключи проект „Социални иновации в Изпълнителна агенция „Медицински одит”

Проф. Златица Петрова – гост в БНР, „За здравето“, събота, 20.Х.2018 г.

Чуйте разговора с проф. Златица Петрова